Kennisplatform voor het noorden

Autoverhuur Bultman gaat voor service van het hoogste niveau

Geplaatst op 14 maart 2024
Autoverhuur Bultman gaat voor service van het hoogste niveau

Met vestigingen in Apeldoorn, Deventer, Harderwijk, Emmeloord en Zwolle en een wagenpark met ruim 250 eenheden is Autoverhuur Bultman een gerenommeerde speler in de verhuur van onder meer bedrijfswagens, goederenbusjes en vrachtwagens. Eigenaar Dave Bultman (53) is inmiddels ruim 32 jaar aan het bedrijf verbonden. Een totaalpakket aanbieden in mobiliteitsvraagstukken, met het hoogste servicelevel. Zo wil Bultman bekendstaan.

Bultman – getrouwd en vader van twee zoons – werkt sinds 1992 voor het familiebedrijf dat in 1923 werd opgericht door zijn grootvader. Het 100-jarig bestaan werd vorig jaar goed gevierd. “Het was een prachtig jaar”, begint Bultman” , waarin we onder meer een jubileumkrant hebben laten maken met daarin onze historie verpakt in mooie verhalen. In juni hebben we een groot feest voor ons personeel, de direct betrokkenen en grootste klanten gehad. Ook waren er diverse winacties, zoals een weekendje weg met een cabrio en gratis gebruik maken van een verhuiswagen. Ludiek waren de blauwe sokken met onze bekende blauwe bus die we hebben laten maken, net als blauwe usb-sticks in de vorm van een auto.”

Familie

Als kleine jongen liep Bultman al rond in het bedrijf van zijn opa. Later namen zijn vader en oom de boel over. Bultman maakte van dichtbij alle facetten van het bedrijf en het vak mee. “Ik kwam binnen als monteur, werd later filiaalmanager en ben inmiddels eindverantwoordelijk. Mijn vader en oom zijn overigens nog wel betrokken bij het bedrijf.” Operationele en leidinggevende handvaten kreeg Bultman van huis uit mee, terwijl zijn marketing & communicatie (studie)achtergrond ervoor zorgt dat hij weet hoe hij de organisatie in de markt moet zetten. De appel valt niet ver van de boom. “Mijn beide zoons, van 23 en 18, zijn werkzaam voor Autoverhuur Bultman. De jongste studeert Communicatie en de oudste is designspecialist. Hij zorgt voor de belettering van alle auto’s.” Verdeeld over vijf vestigingen (en met Apeldoorn als hoofdkantoor) heeft Bultman zo’n 35 mensen in dienst.

Elektrificeren wagenpark

Bultman heeft de blik vooruit, maar noemt dat de coronajaren niet makkelijk waren voor Autoverhuur Bultman. Tig wagens stonden lange tijd stil en er moest afgeschaald worden qua personeel. Maar waar de ene uitdaging eindigt, dient een volgende zich aan. “Inmiddels is het tijd om door te groeien, al hebben we tegenwoordig weer hele andere uitdagingen. Dat zit hem vooral in het verduurzamen van ons wagenpark. Met name de zero-emissiezones in de steden en de wet- en regelgeving daaromheen houden de gemoederen bezig. We werken hard om ook hierin tot de juiste oplossingen te komen.” In het verder elektrificeren wil Bultman dat het aanbod binnen nu en drie jaar voor zeker vijftig procent uit elektrische voertuigen bestaat, inclusief groei van het wagenpark met twintig à vijfentwintig procent. “Idealiter met een toename in filialen”, aldus Bultman.

Onderscheidend karakter

Als mensenmens en sociaal leider is Bultman iemand die het teambelang hoog in het vaandel heeft staan. Hij komt over als een visionair die het in dat kader fijn vindt om zaken gedaan te krijgen zoals hij dat voor ogen heeft. De laatste jaren heeft hij veranderingen doorgevoerd in onder andere automatisering, teamdynamiek en het aanbod in diensten. “Naast het verhuren van wagens, lossen we verschillende mobiliteitsproblemen op. We verhuren trouwauto’s in diverse soorten en maten, je kunt bij ons je inboedel stallen, we hebben eigen wasstraten en een werkplaats voor onderhoud. Daarnaast zijn wij Hertz-partner, waardoor we ook personenauto’s aanbieden.”

Vrijdag visdag

Een breed pakket aan services is mooi, maar voor Bultman draait alles om een hoog servicelevel. “Doen wat je zegt, heel simpel. De lat ligt hoog bij ons. Gelukkig verneem ik dat ook vanuit klanten. ‘Ik bel jullie, omdat ik zeker weet dat het goedkomt’, hoor ik dan. Of het nou in de avond of in het weekend is, dat maakt voor mij geen verschil. Rondom de feestdagen hebben we onze klanten wijn en oliebollen gebracht. Ik glimlach als ik dan hoor dat klanten vinden dat we het zo goed voor elkaar hebben. Voor mij is dat de basis. Op tijd leveren, afspraken nakomen, de boel schoon en netjes hebben. Wij ontzorgen en dat wekt vertrouwen op.” Op de slotvraag hoe Bultman met zijn bedrijf bekend wil staan, verschijnt een glimlach op zijn gezicht. “Als een echt familiebedrijf. We zijn betrokken en kennen geen rangen en standen. Iedereen is gelijk. Vrijdag is onze visdag. Bultman is ooit ontstaan vanuit de vishandel. Mijn vader stond ook op de markt met vis. Dat is een beetje de rode draad. Zodoende sluiten we de week altijd af met een visje in de kantine. Sommige collega’s komen dan zelfs op hun vrije dag even langs”, zegt hij afrondend.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord