Kennisplatform voor het noorden

Assen viert verjaardag van Vincent van Gogh

Geplaatst op 29 maart 2023
Assen viert verjaardag van Vincent van Gogh

Donderdag 30 maart is de geboortedag van Vincent van Gogh en laat Van Gogh nu uitgerekend dit jaar centraal staan in Drenthe. En zeker ook in Assen.

Maandag 11 september start in het Drents Museum een unieke expositie met de door Van Gogh gemaakte werken in Drenthe. Om de geboortedag van Van Gogh te vieren, delen zonnebloem gastdames en -heren donderdag 30 maart in de binnenstad en in de vijf wijkwinkelcentra zonnebloemzaadjes uit aan de inwoners van Assen. De uitdeelactie is tevens het startschot voor de zomercampagne van Assen: Je viert het in Assen. Met onder andere het Van Gogh jaar en het EK wielrennen op zondag 24 september is er dit jaar genoeg te vieren in Assen.

Het Van Gogh jaar krijgt verder nog invulling met een Van Gogh experience in de binnenstad. Met aangeklede etalages, versieringen in de straten, een icoon op de kop van de Vaart en allerlei kunstuitingen komt er een Van Gogh route door de binnenstad. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten zoals Van Gogh kinderactiviteiten tijdens Preuvenement (25-27 augustus) en een heuse Van Gogh editie van Kunst aan de Vaart (8-10 september).

Binnenstadsregisseur Kjeld Vosjan van Vaart in Assen over de actie: “We hopen met de zonnebloemzaadjes dat heel Assen deze zomer volstaat met fleurige zonnebloemen. ‘k Denk dat ik zelf ook stiekem hier en daar een zonnebloemzaadje in de grond druk. Leuk als er op allerlei plaatsen een prachtige zonnebloem op komt. Daar wordt Assen nog mooier van en ik hoop dat het mensen blij maakt. Je viert het in Assen!”  

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord