Kennisplatform voor het noorden

Alle hens aan dek bij D.I.A Licht & Geluid en Beeld uit Assen

Geplaatst op 8 juli 2022
Alle hens aan dek bij D.I.A Licht & Geluid en Beeld uit Assen

‘Samen maken we er iets moois van’. Dat is het moto van D.I.A Licht & geluid en Beeld uit Assen. De onderneming levert al 39 jaar techniek voor festivals. Dansen en springen kan dankzij hen op bijvoorbeeld de koningsnacht, het bevrijdingsfestival en het TT-festival.

Willem Everts, eigenaar en oprichter van D.I.A., heeft het er samen met zijn crew van ruim twintig man druk mee. “Het is door corona twee jaar stil geweest op festivalgebied, maar nu hebben mensen iets in te halen. Ik denk dat evenementen van begin dit jaar naar de lente en zomer zijn doorgeschoven. Het is namelijk hollen of stilstaan en alle hens aan dek. We moeten zo nu en dan helaas zelfs nee verkopen”, aldus Everts.

Superfreelancers

Everts is, samen met zijn mensen, van alle markten thuis. De ene avond een productpresentatie of housefeest. Het weekend erop een popfestival en tussendoor nóg een productpresentatie. “We komen makkelijk op twintig evenementen per week. Dat redden we alleen dankzij een goed op elkaar ingespeeld team. De meesten werken hier al jaren en daar ben ik trots op.” D.I.A kent een harde kern van vijf vaste krachten en daaromheen een twintigtal freelancers. “Die koester ik en daarom heb ik hen ook in de lastige coronatijd gewoon aan het werk gehouden. We zijn een klein en compact bedrijf, maar juist daarom zeer flexibel. Dat is een van onze sterke punten.”

Disco International

Is Everts tegenwoordig vaak te vinden op festivals; het begon voor hem allemaal als dj op discofeesten in de jaren tachtig, waarmee hij zelfs buiten de landsgrenzen succes boekte. Onder de naam Disco International Assen, ofwel D.I.A., was hij ook bij onze oosterburen te vinden. Toen hij de kans kreeg het geluid bij artiesten te verzorgen greep hij die met beide handen aan. De naam D.I.A was inmiddels een begrip, dus dat werd de bedrijfsnaam.

Rasechte Assenaar

De Assenaar geniet van zijn werk en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. De onderneming kan tegen een stootje, bleek tijdens de stille lockdowntijden. D.I.A verlegde de bakens en richtte zich op online lesgeven en techniek bij online uitvaarten en ledenvergaderingen. Er was genoeg te doen, maar de 54-jarige Assenaar is blij weer vol gas te kunnen geven voor de grootste klussen van het jaar: 5 mei en het TT-festival. “Op meer dan veertig locaties  tegelijk regelen wij beeld en geluid. Zakelijk een mooie klus, maar als rasechte Assenaar is het ook een eer dit te mogen doen. Ik ben er trots op dat we in onze stad zo’n spektakel kunnen organiseren. ‘Drenthe saai en stil’, zeggen ze weleens in de Randstad. Kom een keertje naar het TT-festival, dan zie je de werkelijkheid”, lacht Willem Everts.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord