Air Run Festival start tournee door Nederland in Leeuwarden

16 augustus 2018 Toerisme

Jumpverhuur in Akkrum gaat dit jaar opnieuw voor het wereldrecord van de langste opblaasbare stormbaan ter wereld. De teller komt op 515 meter. Dat gebeurt tijdens de Nederlandse tournee van het Air Run Festival 2018, dat dit jaar voor het eerst met een aantal andere attracties, deejays en loungehoek draait.

De eerste editie van het Air Run Festival 2018 op zondag 26 augustus in Leeuwarden kent een iets kortere versie van dezelfde stormbaan als in Den Helder. Met meer dan een halve kilometer past de stormbaan net niet op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. De baan in de Friese hoofdstad wordt beperkt tot 450 meter, maar ,,daarmee staat het plein voor de Oldehove ook stampvol’’, vertelt Rik van Raak van Jumpverhuur in Akkrum. Hij gaat deze zomer met het gloednieuwe Air Run Festival op toernee door Nederland. Leeuwarden heeft de primeur, Den Helder, Groningen en Amsterdam volgen, terwijl gesprekken met andere steden op stapel staan.

Deelnemers kunnen er voor kiezen om in wedstrijdverband de opblaasbare stormbaan uit te proberen. Tijdregistratie staat open voor degene die daarvoor een speciaal ticket op airrunfestival.nl hebben aangeschaft. Met behulp van een chipbandje worden de tijden digitaal geregistreerd. Daarmee zijn ook prijzen te verdienen, waaronder tickets voor het befaamde Mudmasters. ,,Alle deelnemers nemen het in groepjes of individueel tegen elkaar op en starten om de dertig seconden. Daarmee voorkomen we dat bij de verschillende hindernissen  rijen ontstaan. Bovendien heeft iedereen dan de kans het uiterste uit zichzelf te halen en een persoonlijk record te vestigen. Het wedstrijdelement is volop aanwezig’’, voorspelt Rik van Raak. Ze gaan over in totaal 93 obstakels. ,,Een fysieke voorbereiding is wel aan te raden, want de 450 meter aan hindernissen is een pittig parcours.’’

De grootste opblaasbare stormbaan in Leeuwarden is ‘s ochtends tot 12.00 uur geopend voor kinderen met ouders. In de middag kan iedereen boven de veertien jaar van de stormbaan en andere attracties gebruikmaken.

De grootte van de opblaasbare stormbaan is beperkt door de komst van een aantal andere attracties, die het Air Run Festival in Leeuwarden opsieren. De meer dan levensgrote Mega Stef Stuntpiloot springt er qua omvang uit. In Leeuwarden zijn tact en ook vooral spierkracht voor de meer dan levensgrote attractie nodig. Liefhebbers kunnen rodeo rijden op de Rodeo Unicorn, die onlangs viral ging en een miljoenenpubliek in de Verenigde Staten kreeg. Een andere attractie is The Sweeper, die wereldwijd bekend is van het televisieprogramma ‘Wipeout!’.

Het Air Run Festival wordt compleet met de aanwezigheid van foodtrucks en optredens van diverse deejays rond een sfeervol ingerichte loungehoek. Rik van Raak: ,,Op het evenement kun je rennen en springen tot je er bij neervalt en onder het genot van swingende muziek ook een potje Stef Stuntpiloot of een rondje op de enige echte Rodeo Unicorn doen. Het wordt een dag gegarandeerd helemaal te gek feest.’’

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord