Kennisplatform voor het noorden

Drents Museum ontvangt 439.498 euro van VriendenLoterij

Geplaatst op 2 maart 2022
Drents Museum ontvangt 439.498 euro van VriendenLoterij

Goed nieuws voor het Drents Museum in Assen. Het museum is meerjarig partner van de VriendenLoterij en ontvangt daarom, dankzij de deelnemers, een schenking van 439.498 euro. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.

“Het Drents Museum ontvangt sinds 2008 jaarlijks een bijdrage van de VriendenLoterij. Mooi dat wij hen, dankzij de deelnemers, dit jaar kunnen steunen met een bijdrage van 439.498 euro. De cultuursector heeft een zware tijd achter de rug. Gelukkig hebben de culturele instellingen eindelijk weer hun deuren mogen openen en heeft het Drents Museum de Frida Kahlo-tentoonstelling met drie weken kunnen verlengen zodat het publiek tot en met 18 april van de indrukwekkende kunstwerken van deze bijzondere Mexicaanse kunstenaar kan genieten”, aldus Dorine Manson, managing director van de VriendenLoterij.

Bijna 134 miljoen euro voor cultuur en welzijn 

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij de 1,1 miljoen deelnemers kon de loterij over 2021 opgeteld een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken aan 57 culturele partners en bijna 3500 goede doelen, clubs en verenigingen.  

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord