Kennisplatform voor het noorden

Corona Carnaval – On Tour

Geplaatst op 11 mei 2020
Corona Carnaval – On Tour

Dit lied van de Coolkids Party klonk het afgelopen weekend door de noordelijke helft van Friesland. Werkgroep Disco Oentsjerk organiseert twee keer per jaar een disco voor mensen met een beperking. Met een groep jongeren van 15-25 jaar als vrijwilliger en zo’n 100 mensen met een beperking als bezoeker, gaat het dak er af in Oentsjerk. De laatste disco was gepland op vrijdag 13 maart, maar kon niet doorgaan vanwege de corona-maatregelen.

De werkgroep kreeg verschillende signalen dat het een pittige tijd is voor de bewoners en begeleiders van deze zorginstellingen, en wilde graag iets voor hen betekenen. Daarom bedacht de werkgroep het Corona Carnaval-on Tour. Op een aanhangwagen werd een disco-installatie gebouwd waarmee afgelopen vrijdag en zaterdag maar liefst 9 zorginstellingen bezocht konden worden. Locaties die normaal met hun bewoners naar de disco in Pro Rege komen, hadden nu op hun eigen locatie een plek in de buitenlucht gekozen. Een lint gespannen tussen het ‘podium’ van de werkgroep leden en de dansvloer van de bewoners om zo de veilige afstand van 1,5 meter te bewaren. De disco werd middels Plug and Play in 10 minuten opgebouwd en daarna kon het feest los. DJ Hans Postma voelde feilloos aan welke muziek de bewoners in beweging kreeg en al snel deed iedereen mee. Bewoners en begeleiders zongen en dansten enthousiast op liedjes van de Coolkids en andere hits. Een half uur lang alles uit de kast om ‘onze’ discogangers een onvergetelijke middag te bezorgen. Een welverdiende opkikker voor de bewoners én begeleiders in deze gekke Corona tijd!

Na afloop van het optreden kreeg iedereen nog een OPKIKKER kaart en daarmee was het tijd om naar de volgende zorginstelling te gaan. Al met al een weekend om nooit te vergeten.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord