Kennisplatform voor het noorden

Pools toegevoegd aan Audiotour app UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal

Geplaatst op 7 maart 2018
Pools toegevoegd aan Audiotour app UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal

In het kader van Leeuwarden Friesland Culturele Hoofdstad 2018, maar ook omdat er veel belangstelling is voor Unesco Werelderfgoed Woudagemaal vanuit Polen heeft het Woudagemaal Pools toegevoegd aan haar audiotour app.  Naast Pools zijn audiotours beschikbaar in de talen: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Fries, Italiaans, Spaans, Japans en Chinees .

De Stichting Ir. D.F. Woudagemaal ziet het als een geste van gastvrijheid om in de eigen taal gasten te kunnen informeren over het Unesco Werelderfgoed en Water Icoon van Friesland.

Naast de audiotour is er ook een meer visueel gerichte Woudagemaal 360°  app waarin, naast bovengenoemde talen, ook informatie in het Russisch beschikbaar is.

Zowel de Woudagemaal Audiotour als de Woudagemaal 360°  app zijn voor Apple en Android systemen beschikbaar en zijn gratis te downloaden. De audiotours kunnen desgewenst ook geprint worden geleverd in  het bezoekerscentrum.

Werelderfgoed UNESCO
Het Woudagemaal uit 1920 is eigendom van Wetterskip Fryslân. Het is het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld. Bij een hoge waterstand zorgt het nog steeds voor droge voeten in Friesland. In 1998 is het uitstekend onderhouden monument op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Het Woudagemaal is te vinden aan het IJsselmeer net buiten Lemmer (Gemaalweg 1a, aan de N359 Lemmer-Balk)

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord