Kennisplatform voor het noorden

6 bussen met studenten gratis naar Vakbeurs Bouw Compleet

Geplaatst op 4 oktober 2019

Op woensdag 9 oktober gaan een kleine 300 studenten van de Friese ROC’s naar de vakbeurs Bouw Compleet in Hardenberg. Dit op initiatief van Praktijk Uitzendburo Bouw, Praktijkopleider Bouwmensen, Bouwen aan de Bouw en Bouwloket Friesland.

Dat het initiatief met enthousiasme is ontvangen, ondanks de studieopdracht die aan het beursbezoek gekoppeld is, blijkt uit het grote aantal deelnemers. Naast het gratis vervoer, inclusief toegangskaarten, gaan de studenten van de opleiding Bouwkunde op zoek naar duurzame en circulaire materialen voor toepassingen in de bouw.

In de eigen stand van PUB en Bouwmensen (hal 1, stand 110) kunnen de studenten het Circulair Modulair Huis ontdekken. Een nieuw schoolproject van Bouwmensen. Het is een echt huis, maar dan in het klein, zo’n 2,5 bij 3,5 meter, dat vanaf volgend jaar ingezet gaat worden als lesprogramma voor scholen. Verder kunnen de examenklassen zich op de beursvloer, bij zo’n 120 exposanten, oriënteren voor een baan in de Bouw en Infra.

Dit uitstapje naar Hardenberg brengt onderwijs en praktijk bij elkaar en de mbo’ers komen zo in aanraking met alle nieuwe ontwikkelingen in de bouw’, aldus Wierd Hoekstra (PUB).

Bouw Compleet – voor Bouwend Noordoost Nederland – wordt gehouden van 9 tot en met 11 oktober in Evenementenhal Hardenberg. Ook interesse in gratis toegangskaarten?

Kijk op: https://www.pubbouw.nl/vakbeurs-bouw-compleet-2019/.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord