Kennisplatform voor het noorden

14 April: informatiebijeenkomst verplanten in Drenthe

Geplaatst op 27 maart 2023
14 April: informatiebijeenkomst verplanten in Drenthe

Op 14 April nodigt Meer Bomen Nu Drenthe iedereen uit die meer wil weten over de Meer Bomen Nu Methode. Om 19.15 staan de deuren open van zalencentrum Het Valkenhof, Witte Valkenstraat 2 in Beilen.   

Sinds 2020 verplantte Meer Bomen Nu al 1.6 miljoen bomen en struiken. Helemaal gratis. Dat kan omdat duizenden vrijwilligers elke winter de handen uit de mouwen steken om kansarme zaailingen uit te scheppen, trekken of stekken voor een tweede kans elders. Elke boom maakt namelijk honderden zaailingen aan. De meeste hiervan overleven het niet. Ze staan te dichtbij het wandelpad, komen op in de heide, of krijgen te weinig licht. Door deze zaailingen voorzichtig eruit te halen en ze uit te delen aan burgers, boeren en voedselbossen kunnen we Drenthe leuker vergroenen.  

Het doel van de bijeenkomst:

Is om sympathisanten en geïnteresseerden te verzamelen die willen helpen de verplantmethode ook in de provincie Drenthe te introduceren. In 9 van de 12 provincies zijn er al meerdere vrijwilligers groepen bezig om middels de Meer Bomen Nu methode hun provincie te vergroenen. Maar nog niet in Drenthe. Zonde, vonden ook een paar initiatiefnemers. Dus nu zoeken zij medestanders: mensen die van buitenwerk houden, willen helpen deze boompjes te zoeken en uit te scheppen, mensen met een groot netwerk om vrijwilligers te mobiliseren, mensen met ecologische kennis die boompjes kunnen herkennen, of mensen die uitdeeldagen willen organiseren of de boompjes van A naar B willen rijden. Er is van alles te doen! 

Ook bedrijven, gemeenten, Terrein Beherende Organisaties en andere instanties zijn welkom om meer te leren over de verplantmethode van Meer Bomen Nu. We organiseren samen met gemeenten uitdeeldagen inwoners om sneller te onttegelen. Als bedrijf kan je je personeelsdagje inzetten om bomen te verplanten. Als boswachter kunnen we samenwerken om (niet-invasieve) zaailingen die moeten worden verwijderd, een nieuw plekje te geven bij omwonenden. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als we samen aan de slag gaan.  

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord