Weekend @ Waikiki afsluiter Het Grootste Kennisfestival van Noord Nederland

7 september 2017 Trends

Weekend @ Waikiki zal 27 september Het Grootste Kennisfestival van Noord Nederland afsluiten. De legendarische jaren ’80 band presenteert dan haar nieuwe (zesde) album SONAR. Gelijktijdig verschijnt ook ‘HANNAH’, het Waikiki stripalbum met artwork van de Friese Kunstenaar en gitarist Gert-Jan Veenstra. Beide worden op het festival voor het eerst met een bijzonder interactief optreden gepresenteerd.

SONAR
Tijdens dit optreden worden natuurlijk de nummers gespeeld van SONAR, maar zullen de bandleden ook hun connectie met kennis presenteren. Sprekers die muziek maken, muzikanten die spreken. Het zal gaan over muziek, de toekomst, water, geluid, dromen en kennis. De Waikiki’s komen bijna allemaal uit het Friese plaatsje Wolvega, maar leven sinds jaar en dag in Groningen. De een werd professor, de ander kunstenaar, maar boven alles bleven ze samen muziek maken. In 1994 verscheen hun laatste album Sputnik, geproduceerd door Tom Holkenborg, op dat moment bandlid van Waikiki. Dezelfde Tom Holkenborg die later als zomergast, ‘grammy boy’ junkie XL en vooral als composer van filmmuziek (MAD MAX) geschiedenis zou schrijven

Innovatie
Het draait op het festival om innovatie. Het gaat om klaar zijn voor de toekomst. Met je organisatie. Of je nu een overheidsinstelling of een commercieel bedrijf, een ziekenhuis of een school bent. Hoe ga je om met de enorme veranderingen die steeds maar op ons af komen? Daar draaien de meer dan 50 sessies op het voormalig Suikerunie terrein om.

Inhoud van een congres, sfeer van een muziekfestival
Een groot evenement met maar liefst 50 sprekers, meer dan 10 artiesten op 5 verschillende podia. Een dag dus met de inhoud van een groot congres, maar de sfeer van een muziekfestival. Met Weekend @ Waikiki kent het festival dus een waardige afsluiter. Met het blokkenschema in de hand kan iedere bezoeker z’n eigen programma samenstellen. Een bekende spreker op het grote podium of een creatieve kleine sessie in een theaterwagen.

Vernieuwende opzet met muziek en theater
De festivalsfeer ontstaat natuurlijk door de opzet op de locatie van Kadepop. Met de vaste locaties, de tenten, tentjes, foodtrucks, dialoogwagens en de echte festivalaankleding. Maar ook door verrassende optredens. Door theatermakers. En muzikanten. Ook Jan Douwe Kroeske is met zijn 2 Meter sessies present.

Niet alleen luisteren
Kennisdelen over innovatie op een innovatieve manier. Daar staat Het Grootste Kennisfestival van Noord- Nederland voor. Inspiratie komt via topsprekers op de hoofdpodia. Maar ook discussie, interactie en zelf meedoen. Het terrein wordt er speciaal op ingericht.

Kaarten via de website
Kaarten kosten € 195,-. Ze zijn nog te koop via http://www.hetgrootstekennisfestivalvannoordnederland.nl/tickets/. Voor groepen geldt een korting. Op de site staat alle informatie.