Wandelen met de Franciscaanse Beweging

12 september 2017 Toerisme

Op zaterdag 23 september organiseert de Franciscaanse Beweging een bezinnende wandeltocht in de buurt van Heerenveen. Ontvangst in het parochiecentrum ’t Skûtsje aan de Crackstraat 7 in Heerenveen om 10.30 uur. Tijdens deze wandeling staat het jaarthema van de Franciscaanse Beweging centraal, het Zonnelied. Aan de hand van een korte, inspirerende tekst wordt er een route van ongeveer 12 kilometer gelopen.

In 2017 staat het Zonnelied centraal bij de Franciscaanse Beweging, ook wel het Loflied op de Schepselen genoemd. Franciscus schreef het lied aan het eind van zijn leven toen hij ernstig ziek was. Niet geheel opvallend is dat hij niet alleen de mooie aspecten van de schepping bezingt, maar ook aan ziekte en dood een plaats geeft. Een mooi thema om je al wandelend op te bezinnen. Dat doet de Franciscaanse Beweging altijd in groepjes van 6 tot 8 deelnemers, onder leiding van iemand van de Franciscaanse Beweging.

Na een inleiding gaan de wandelaars met auto’s naar ’t Oranjewoud, een verrassend mooi stukje Friesland. Een heel groot landgoed dat in 1676 door de “De Oranjes” werd aangekocht en waar ze destijds regelmatig verbleven. In dit prachtige gebied met bouw- en weilanden en vooral gevarieerd bos is de route ongeveer 12 km. Onderweg wordt ook de ecokathedraal van Louis le Roy (filosoof en landschapsarchitect) bezocht.

De Franciscaanse Beweging organiseert al vele jaren wandelingen in het hele land. Wandelen met gelijkgestemden rond een bepaald thema geeft een gevoel van verbroedering en rust. Uit veel wandelingen zijn blijvende vriendschappen ontstaan.

Datum: zaterdag 23 september 2017.
Tijd: Ontvangst vanaf 10.30 uur. Wandelen van 11.00 uur tot 16.30 uur.
Locatie: Parochiecentrum ’t Skûtsje, Crackstraat 7, 8441 ES Heerenveen.
Meelopen: info@franciscaansebeweging.nl of 073-6131340
Kosten: € 5,- (€ 3,50 voor FB-leden).