Bureau Heeren 3: Luisteren, analyseren en ontwerpen

10 maart 2016 Economie

Soms valt alles op zijn plek en moet je de kansen grijpen wanneer ze zich aandienen. Daarvan zijn Siemen Meijer, Martin Heida en Piet Gorter overtuigd. Ze starten samen het nieuwe bureau Heeren 3 Architecten. De timing is goed. Na een aantal moeilijke jaren in de sector ziet de toekomst er weer rooskleuriger uit: de economie trekt aan en dat betekent ook aantrekkende bouwinitiatieven en dus ook meer werk voor architecten.

Hoge kwaliteit
De intentie om samen te werken was er al een tijd en toen ze bij elkaar gingen zitten om te kijken wat de meerwaarde zou zijn van een gezamenlijk architectenbureau waren ze al snel overtuigd van de hoge kwaliteit die ze kunnen leveren. Heeren 3 Architecten ontzorgt de opdrachtgever in het gehele traject. Door goed te luisteren, te analyseren en daarna te ontwerpen komen ze tot kwalitatief hoogwaardige ontwerpen. Vervolgens regelt Heeren 3 Architecten de omgevingsaanvraag, alle benodigde tekeningen en de BIM-modellen voor de realisatie. Ook voor directievoering en gebouwbeheer kunt u bij Heeren 3 Architecten terecht.

De partners
Na een kwart eeuw werken voor een groot architectenbureau en na veel utiliteitsbouw, grote woningbouw- en zorgprojecten te hebben gedaan, wil Siemen Meijer nu zelf de koers uitzetten. ‘Samen met Piet en Martin een nieuwe fase in mijn carrière tegemoet gaan lijkt me geweldig’, aldus Meijer. ‘Wij voelen met zijn drieën dezelfde aanstekelijke passie voor het nieuwe architectenbureau. We vullen elkaar aan, werken met enthousiasme en brengen plannen naar een hoger niveau.’

Strakke vormen, rechte lijnen en horizontale ramen zijn een paar kenmerken van de ontwerpen van architect Piet Gorter. Hij verwerkt veel natuurlijke materialen in zijn ontwerpen. ‘Duurzaamheid staat hoog in het vaandel, ik streef naar CO2-neutrale panden.’ Hij had zijn eigen Architectenbureau MA2 dat goed liep maar zocht naar contact met collega’s om te sparren en elkaar te inspireren.

Martin Heida is projectleider en BIM-modelleur: ‘We beginnen qua werkwijze direct met een voorsprong ten opzichte van andere gerenommeerde architectenbureaus omdat het 3D-modelleren en bimmen nog lang niet bij alle bureaus is ingevoerd. Ons bureau heeft daadwerkelijk ruime ervaring met bimmen; het samen met andere ontwerpers, adviseurs en bouwers, werken in een digitaal gebouwmodel.’

Toekomst
Met zijn drieën hebben ze veel ervaring en expertise in bijna alle sectoren en gebouwtypen in Noord- Nederland. In deze nieuwe samenstelling kunnen ze ook grotere en interessantere werken aan. Daarbij valt te denken aan zorgcomplexen en seriematige woningbouw. ‘We hebben een groot en uiteenlopend netwerk, van particulieren tot de zakelijke markt en Heerenveen is een fijne vestigingsplaats’, aldus Piet Gorter. ‘Het ligt centraal en we zitten vlak bij de uitvalswegen. De bedoeling is dat we uiteindelijk gaan werken aan grotere gezamenlijke projecten door heel Noord- Nederland. We houden in principe onze eigen specialiteit maar zullen een klankbord zijn voor onze partners.’ Luisteren, analyseren en ontwerpen. Heeren 3 Architecten is er helemaal klaar voor.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord