Woudagemaal deelnemer GeoWeek

25 mei 2018 Toerisme

Het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal geeft tijdens de 12e editie van de GeoWeek, welke 28 mei van start gaat, diverse klassen van het middelbaar onderwijs een unieke kijk op het Woudagemaal met de nieuwe app Woudagemaal 360°. De leerlingen kijken rond met smartphone of tablet en beleven de verborgen stoomtechniek in virtual reality!

Dit jaar is er een recordaantal deelnemers; 7000 leerlingen verspreid over heel Nederland doen mee. Dit zijn er ruim 2300 meer dan vorig jaar! De GeoWeek is een initiatief van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG). Tijdens deze week gaan leerlingen tussen de 10 en 15 jaar op expeditie met aardrijkskunde. Professionals uit de bodem-, water- en geo-informatiesector organiseren een bedrijfsbezoek, veldwerk of gastles en delen zo hun expertise. Door ‘zelf te doen’ kunnen leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en de beroepspraktijk van geografie ontdekken. De leerlingen gaan onder andere aan de slag met het bouwen van dijken, waterberging in de stad, veldwerk langs de rivier, duurzaamheid, grondboringen of leren werken met geografische-informatiesystemen. Wellicht creëren deze expedities de geotechnici van de toekomst.

‘Tijdens de GeoWeek komen kinderen bij echte bedrijven die concreet laten zien wat geo in de praktijk is. Dat maakt indruk!’

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord