Whisky proeverij tijdens Dag van het Zwarte koor bij Woudagemaal

25 oktober 2018 Toerisme

Tijdens de ‘Dag van het Zwarte Koor’ (bijnaam van de stokers en de machinisten van toen) gaan we in het ketelhuis van het Woudagemaal, bij de Schotse ketels, whisky proeven afkomstig uit die andere ‘Schotse ketels’ en heffen we, samen met whisky-expert Johan Brouwer het glas op de bikkels van weleer. Mis het niet!

Over Schotse ketels, pot stills, stoom en…. whisky!
Wist u dat er in het ketelhuis van het Woudagemaal zogenaamde vuurgangvlampijpketels (ook een geweldig scrabblewoord trouwens) met een liggende cilinder staan? Deze ketels worden ook wel Schotse ketels genoemd. Het water in deze ketels wordt zorgvuldig verhit (dit kan flink wat tijd in beslag nemen). Met de stoom wordt het Woudagemaal aangedreven en water kan dan worden weggepompt.

Is er een link met de whiskyketels (pot stills) in de distilleerderijen van Schotland? Zeker! Ook deze ketels worden zorgvuldig verhit. Alleen staan deze rechtop en er zit naast water ook alcohol in de ketels. De koperen ketels zorgen ervoor dat het water van de alcohol wordt gescheiden. De alcohol stijgt op, condenseert en wordt op een vat gelegd. Na drie jaar rustig liggen mag het whisky heten.

Tijd: 16.00 – 17.30 uur of van 19.00 – 20.30 uur
Verwarming: staat uit (dus kleed je warm aan!)
Kosten: € 29,95 cash p.p.
Opgeven voor 30 oktober via: info@woudagemaal.nl

Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord