Kennisplatform voor het noorden

Unieke hike & night-trektocht om compleet offline in Drentse natuur te zijn

Geplaatst op 7 mei 2021
Unieke hike & night-trektocht om compleet offline in de Drentse natuur te zijn

Wie spontaan wil ontsnappen aan de dagelijkse sleur heeft deze zomer de kans om zijn stoute wandelschoenen aan te trekken en de Nederlandse wildernis in te gaan. Nivon, bekend van de Natuurvriendenhuizen en -kampeerterreinen, brengt een unieke set hike & night-trektochtkaarten uit. Dit zijn vier verschillende tweedaagse wandelingen dwars door heidegebieden, bossen of duinlandschappen en met een budgetproof overnachting midden in de natuur. Op de kaarten staat alle informatie over de routes, omgeving en accommodatie, zodat de mobiel in de tas kan blijven. Elke tocht start en eindigt bij een OV-punt en heeft twee dagetappes met keuze tussen korte en lange routes van 6 km tot 25 km.

Elke trektocht leidt met behulp van de kaart en de bordjes langs de weg naar de meest indrukwekkende natuurgebieden waar je even het gevoel hebt verdwaald te zijn. Iris Vermaas van Nivon: “Via onverharde wegen en modderige paden nieuwe plekken ontdekken en overnachten midden in de natuur geeft een ontzettende kick. Elke trektocht is uniek en laat zien hoe mooi Nederland is. Een avontuur waardoor je écht het gevoel hebt er even tussenuit te zijn en dat ook geschikt is voor mensen zonder wandelervaring en kleine budgetten.”

Budgetproof

De trektochtkaarten zijn online te koop voor €7,49 per stuk en als set voor €22,49. Nivonleden betalen €4,95 per kaart en €14,95 voor de hele set. Het boeken van de overnachting kan direct via de Nivon website en is mogelijk vanaf €14,20 per persoon per nacht. “We zien dat de prijzen in Nederland op dit moment de pan uit rijzen en veel plekken voor de weekenden zijn volgeboekt. We zijn blij dat we een laagdrempelig alternatief kunnen bieden zodat iedereen er op uit kan gaan. Bovendien is het door de ruime hoeveelheid aan plekken in de Natuurvriendenhuizen ook vaak mogelijk last minute een overnachting te boeken,” aldus Vermaas.

Trektocht Hunehuis door Drenthe

Een aanrader voor liefhebbers van Nederlandse historie en Drentse wildernis. Een tweedaagse tocht door sprookjesachtige bossen waar wandelaars kunnen genieten van wilde vergezichten. Deze trektocht begint in Ruinen en eindigt in Steenwijk met een overnachting in Natuurvriendenhuis Het Hunehuis. De route loopt langs historische dorpjes, monumentale hunebedden en laat de indrukwekkende natuur zien. Voor meer informatie, klik hier.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord