Kennisplatform voor het noorden

Solarfields viert de opening van zonnepark Franeker

Geplaatst op 1 juni 2018
Zonnepanelen

Zonnepark de Kie in Franeker is op donderdagmiddag officieel geopend. Gedeputeerde van Friesland, Michiel Schrier verzorgde de openingshandeling onder toeziend oog van zo’n 70 aanwezigen. Met de bouw van zonnepark de Kie worden ruim 3.000 huishoudens van groene stroom voorzien.

‘2,5 jaar geleden zijn we gestart met dit project. Het is mooi dat we hier nu samen dit park mogen openen.’ geeft Gerben Smit, medeoprichter van Solarfields bij de opening aan. ‘Samen met de betrokken partijen hebben we een park neergezet om trots op te zijn.’

De openingshandeling van gedeputeerde Michiel Schrier bestond uit een druk op de knop. Na het drukken zakte het doek waarna het door graffitiartiesten beschilderde netstation zichtbaar werd gemaakt. Het netstation laat op deze manier visueel het stroomschema zien.

Zonnepark de Kie
Zonnepark de Kie is sinds maart operationeel. Het Franeker zonnepark ligt ten westen van bedrijventerrein de Kie. Het door Solarfields en ib vogt gerealiseerde zonnepark is vandaag officieel geopend door gedeputeerde Michiel Schrier. Het project levert naar verwachting in het 1e productiejaar 10.024.740 kWh aan stroom. Dit is voldoende om ruim 3.000 huishoudens van elektriciteit te voorzien.

Solarfields
Solarfields is een ervaren ontwikkelaar van grondgebonden zonneparken en grootschalige zonnesystemen. Het bedrijf ontwikkelt eigen projecten en biedt ondersteuning bij de realisatie van projecten van anderen. Om de energietransitie te versnellen stimuleert Solarfields, samen met haar partners, de ontwikkeling van zonneparken in Nederland. Solarfields verwacht dit jaar naast zonnepark de Kie nog meer projecten te realiseren waaronder zonnepark Scaldia, wat naar verwachting het grootste zonnepark van Nederland wordt.

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord