Petra Berger brengt eerbetoon aan Barbra Streisand in Stadsschouwburg De Harmonie

7 november 2017 Cultuur

Levende legende en tienvoudig Grammy Award winnares Barbra Streisand vierde op 24 april 2017 haar 75ste verjaardag. Reden te meer om deze iconische ster met haar prachtige songs van Broadway tot pop en alles daar tussenin, te eren met een bijzonder verjaardagsconcert. Op 15 november vindt dit concert plaats in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.

De muziek van Streisand is wereldwijd nog altijd toonaangevend in de hedendaagse lichte muziek. Nog maar zelden zijn songs van dit kaliber ‘live’ te horen. Om dit veelzijdige repertoire te vertolken, heb je wel een topzangeres nodig. En die hebben we in Nederland: Petra Berger.

Samen met haar band onder leiding van Edwin Schimscheimer brengt Petra fraaie vertolkingen van klassiekers als ‘Don’t Rain On My Parade’, ‘People’, ‘The Way We Were’ en ‘Evergreen’, pophits als ‘Woman In Love’ en ‘Guilty’ en nummers uit de film ‘Yentl’ en de musical ‘Cats’. Daarbij vertelt ze het boeiende levensverhaal van Streisand. Hoe zij ondanks haar moeilijke jeugd de absolute top wist te bereiken. Over haar drijfveren, haar ambities, haar perfectionisme en haar angsten.

Petra Berger is zelf ook een award winnende zangeres met gouden en platina cd’s op haar naam. Tel daar haar persoonlijke bewondering voor Streisand bij op, en alle ingrediënten voor een integer en mooi tribute-concert zijn aanwezig. Petra keert hiermee terug naar de oorsprong van haar grote kinderdroom om zangeres te worden. “Ik kan me de eerste keer dat ik de stem van Barbra Streisand hoorde nog heel goed herinneren. Ik was 9 jaar oud en zo onder de indruk, dat ik vanaf dat moment alles van haar wilde horen. Zij heeft er mij enorm geïnspireerd om zelf te gaan zingen en daarvoor ben ik haar nog altijd dankbaar”, aldus Petra.

Datum en Locatie: 15 november 2017 in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: 22,50 euro via de kassa van Stadsschouwburg De Harmonie
Telefonisch: 058-233 0233
Online: https://www.harmonie.nl/agenda/1906/petra-berger-band

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord