Kennisplatform voor het noorden

Kijk op het Noorden editie 432 – mei 2024

Geplaatst op 29 april 2024

Voor u ligt weer een gloednieuwe editie van Kijk op het Noorden. Ditmaal volop duurzame verhalen, een belangrijk onderwerp van deze tijd. We richten de schijnwerpers op geweldige bedrijven, stuk voor stuk inspirerend en ze werken aan een enorme impact op de regio. Ook deze editie van Kijk op het Noorden is weer een absolute must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de bedrijvigheid en het potentieel van het Noorden.

Hollandia is een oer-Hollands bedrijf en sinds 1928 een bekende naam in de (inter)nationale staalbouw. Hollandia Services is als dochteronderneming een expert in inspectie, onderhoud en renovatie van beweegbare bruggen, sluizen en keringen. Herwin van ’t Oever, vestigingsmanager Hollandia Services in Sint Nicolaasga: “We hebben hier onze eigen montage- en onderhoudsploeg. We leunen alleen op onze hoofdvestiging in Krimpen aan den IJssel bij disciplines die wijzelf niet in huis hebben. Verder zoeken we vooral de samenwerking met noordelijke partijen op.”

Duurzame ambities – 2030

Technisch dienstverlener Hoppenbrouwers zet zich vol in voor een duurzamere wereld. De ambitie: tegen 2030 geen directe CO2-uitstoot meer en voor 50% circulair inkopen. Zo heeft de technisch dienstverlener daar het afgelopen jaar al een belangrijke vooruitgang in geboekt, zoals de verdere elektrificatie van het wagenpark, een CO2-reductie van 14% per miljoen euro omzet vergeleken met het voorgaande jaar, en een algemene energiebesparing van bijna 10%.

Friesland Lease wil mobiliteit leuker, schoner en vitaler maken. Mirjam Marinus, commercieel directeur, vertelt: “De auto inruilen voor een fiets? We werden uitgelachen. Maar Friesland Lease geloofde erin. Zowel in- als externe stakeholders hebben we flink moeten overtuigen, maar kijk eens waar we nu staan. Tien jaar na dato zijn we marktleider in leasefietsen.” Ook Friesland lease heeft een duidelijke ambitie tegen 2030, namelijk het volledige wagenpark en aanbod verduurzamen, met zero-emissie als norm. “In de Road to Zero is 2030 de stip aan de horizon.”

Ook Novar heeft duurzame ambities richting 2030, een jaar waarin op Europees niveau veel duurzame doelen gerealiseerd moeten worden. “In 2030 willen we vier Gigawatt aan hernieuwde energie hebben verwezenlijkt. De genoemde vier Gigawatt is vergelijkbaar met het equivalent van het gebruik van een miljoen huishoudens. Dat is gigantisch, maar wel het gedragen doel dat we voor ogen hebben”, aldus Elvike Imelman.

Leiderschap

Na eerdere succesvolle edities van Overstag vindt dit jaar alweer de 5e editie plaats. Met meer dan 150 deelnemers is Overstag, met dit jaar als titel ‘Ai Ai Kapitein’, het grootste event in de regio dat zich specifiek richt op het thema leiderschap. Peter Scherjon, samen met Hans Heres initiatiefnemer van het event Overstag, vertelt: “We wilden een event creëren dat exact aansluit bij de behoefte van de noordelijke leiders. Op een waanzinnig inspirerende manier, dicht op de actualiteit en hands-on.”

Deze uitgebreide editie van Kijk op het Noorden heeft u veel te bieden. Blader snel verder en laat u inspireren door uw collega-ondernemers. Wilt u ook als ondernemer in the picture staan? Neem dan contact met ons op en wees verzekerd van exposure van kwaliteit.

Delen via

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord