Kennisplatform voor het noorden

Lenferink verbetert en verduurzaamt wijk Oosterhoogebrug in Groningen

Geplaatst op 29 maart 2021
We gaan verbeteren en verduurzamen in de wijk Oosterhoogebrug in Groningen

Op donderdag 18 maart ondertekenden Matthieu van Olffen (directeur-bestuurder Wierden en Borgen) en Nis Baar (directeur Lenferink Vastgoedonderhoud Noordoost) een overeenkomst voor de verduurzaming en verbetering van 220 woningen in de wijk Oosterhoogebrug in Groningen. De werkzaamheden aan de woningen in de Speenkruidstraat en Orchideestraat starten in juni.

Met de geplande werkzaamheden voldoen de woningen straks weer aan de eisen van nu. Lenferink Vastgoedonderhoud Noordoost voert onder andere onderhoudswerkzaamheden uit, zoals het vervangen van douche, keuken en toilet en het schilderen van de kozijnen. Daarnaast worden de woningen verduurzaamd. Zo wordt de gevelbekleding vervangen, de volledige schil van de woningen geïsoleerd en worden er zonnepanelen op de daken geplaatst. Door de verduurzaming krijgen de woningen een beter energielabel, hierdoor dalen de energielasten voor bewoners aanzienlijk.

Samen met huurders én de aannemer

Er vond lange tijd geen onderhoud plaats aan de woningen in Oosterhoogebrug. Dit resulteerde in maart 2020 tot de overhandiging van een zwartboek door ontevreden huurders. Wierden en Borgen maakte in samenwerking met het Huurderscomité Oosterhoogebrug en Huurdersvereniging Hoogkerk – Noorddijk een pakket aan maatregelen voor de verbetering en verduurzaming van de woningen. Met deze intensieve samenwerking houdt Wierden en Borgen oog voor de wensen van de huurders in de wijk.

Trots

Matthieu van Olffen, directeur-bestuurder Wierden en Borgen: “Ondanks de turbulente start zijn we trots op dit project. De nauwe samenwerking met het huurderscomité en de huurdersvereniging speelt daarbij een grote rol. Met Lenferink Vastgoedonderhoud Noordoost weten we dat de aandacht voor onze huurders prioriteit is, dat vinden we belangrijk.”

Ook de aannemer heeft een sterk oog voor de beleving van de huurder. Nis Baar, directeur van Lenferink Vastgoedonderhoud Noordoost: “We zijn enorm trots dat we samen met Wierden en Borgen dit prachtige project mogen oppakken. Binnen dit project werken we op basis van onze visie die gaat over sociaal, circulair en innovatief vastgoedonderhoud.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord