Kennisplatform voor het noorden

Fries opent per 1 april in Groningen grootste sigarenzaak van het Noorden

Geplaatst op 1 april 2021
Fries opent per 1 april in Groningen grootste sigarenzaak van het Noorden

Van Dalen Cigars opent per 1 april 2021 een sigarenzaak in het Noorden. De nieuwe sigarenwinkel zit in het centrum van Groningen, in het verlengde van de Herenstraat. Met de komst deze winkel heeft het Noorden opnieuw een sigarenspeciaalzaak in het winkelaanbod. Ook in Friesland zullen sigaren-events worden georganiseerd in samenwerking met Friese ondernemers.

De sigarenzaak is van sigarenliefhebber Rinse van Gans uit Goutum. Hij werkte eerder bij de provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden en was de afgelopen jaren docent bij NHL-Stenden. Hij gooit het roer om en begint uit liefhebberij deze zaak. Tijdens de voetreis naar Rome die hij in 2019 liep kwam ontstond het idee van een eigen sigarenzaak. Van Gans: ‘In mijn tienerjaren kocht ik af en toe al een Cubaanse sigaar. Later ging ik naar Amsterdam of Antwerpen om die ene speciale sigaar te kopen die niet in het Noorden te krijgen was. Het roken van een sigaar is als het drinken van wijn of whisky. Een rustmoment voor jezelf. Door je erin te verdiepen ontdek je waar jij van houdt’.

Een sigaar voor elke beurs

De winkel biedt het grootse assortiment sigaren van het Noorden. Het moet een ontmoetingsplek worden voor elke sigarenliefhebber uit Noord-Nederland. Er zijn sigaren in elke prijscategorie, onder meer uit Cuba, Nicaragua, de Dominicaanse Republiek en Honduras. Daarnaast is er een aanbod van pijptabak, shag, de Hollandse sigaar en accessoires. Er is ook een webshop. Van Dalen Cigars zit in Amsterdam, Rotterdam, Dordrecht en Den Bosch. De Groninger winkel is gevestigd aan de Waagstraat 7, op het verbindingspunt tussen de Grote Markt en de Vismarkt.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord