66e editie van toonaangevende agrarische beurs in Joure

11 september 2018 Trends

Agrarische Schouw Joure is een toonaangevende agrarische vakbeurs – een openluchttentoonstelling, speciaal voor landbouw. Op donderdag 27 september kan men in en rondom Park Heremastate in Joure weer kennis maken met de nieuwste melkwinningstechnieken, agrarische robotten en andere innovaties rondom de landbouw.

Agrarische Schouw Joure is een belangrijke schakel voor nieuwe ontmoetingen voor leveranciers en afnemers in Friesland en Noord-Nederland. Op deze vakbeurs staan gemiddeld 150 standhouders. Het gemiddelde bezoekersaantal ligt rond de vijfduizend: genoeg mensen om de dialoog mee aan te gaan en te inspireren.

Rondom het sfeervolle park Heremastate kunt u de hele dag kennis op doen over landbouw. Denk hierbij aan onderwerpen als landbouwmechanisatie, brandstoffen en smeermiddelen of melkwinningstechnieken, maar ook automatisering en robotten. Er zijn veel verschillende toonaangevende bedrijven aanwezig, zoals veevoederbedrijven en silo- en betonleveranciers, maar ook advocatenkantoren, verzekeraars, agrarische adviesbureaus, spermaleveranciers en melkwinningsbedrijven.

De Agrarische Schouw 2018 zal woensdagavond 26 september 20.00 uur starten met een boeiende openingsavond in Partycentrum ’t Haske, Vegelinsweg 20 in Joure. Het thema van deze editie is: ‘Kom, we geven de burger de schuld’. Onder leiding van de avondvoorzitter Sjoerd Hofstee (Persbureau Langs de Melkweg) praten we over de wankele brug tussen Boer en Burger. Door middel van een forumdiscussie met verschillende sprekers van onder andere het Mesdagfonds, Team Agro NL, Centrum voor Landbouw en Milieu en Provincie Fryslân gaan we dit onderwerp verkennen. Burgemeester Fred Veenstra zal de Agrarische Schouw officieel openen. Nadien staat er een borrel klaar en kan het netwerken beginnen.

De Agrarische Schouw Joure is inmiddels echt een begrip. De Agrarische Schouw begon in 1953, op het enorme terrein voor boerderij J.Y. Kornelis. Het karakter en de openlucht beviel zo goed, dat de Agrarische Schouw Joure inmiddels al 65 jaar bestaat. De Agrarische Schouw is dan ook een belangrijk terugkerend evenement in Friesland.

De 66ste editie van Agrarische Schouw Joure vindt plaats op donderdag 27 september van 08.30 tot 17:00 rondom Park Heremastate te Joure.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord