3 winnaars Young Masters Award tijdens Media Art Festival (MAF)

19 december 2016 Cultuur

Op de laatste dag van het Media Art Festival 2016 zijn gisteren de MAF Young Masters Award en MAF Audience Award uitgereikt. De MAF Young Masters hoofdprijs is gewonnen door Valerie van Zuijlen, afgestudeerd aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Met haar installatie ‘Scrolling Into The Deep’ sleepte zij een nieuwe en bijzondere prijs in de wacht.

 Valerie van Zuijlen mag een maand lang verblijven in de AADK Spain kunstenaarsresidentie voor artistiek onderzoek en productie in de inspirerende omgeving van de Spaanse stad Blanca. De werkperiode wordt begeleid door het professionele team van AADK Spain en wordt afgerond met presentaties in Blanca, Leeuwarden en op andere locaties uit het internationale netwerk van de samenwerkende partijen.

De jury voor de prijs bestond uit Elena Azzedin (ES), directeur residentieprogram AADK Spain, Kris Limbach (D), filmmaker en geluidskunstenaar en José Witteveen, etster en woonachtig in Rome.

De MAF Young Masters Audience Award werd toegekend door de bezoekers van het Media Art Festival. Deze prijs is gewonnen door Mark Buitenwerf met zijn werk ‘The Taste of Light’. De student aan het Frank Mohr Instituut in Groningen wist veel bezoekers uit te dagen met zijn installatie waarbij de bezoeker op zoek gaat de beleving van kleuren. Ook Mark Buitenwerf mag een maand lang verblijven in de AADK in Spanje.

Dit jaar was een Special Mention Award voor Madeeha Lamoreaux, student aan het Frank Mohr Instituut in Groningen.  Via een live verbinding werd de prijs aan haar toegekend voor haar bijzondere werk “Obtained”, waarbij zij batterijen maakt van haar eigen bloed.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord