Voedselbank Stad Groningen verder in nieuw pand

10 oktober 2017 Economie

Vele handen maken licht werk. Dat gaat zeker op voor de Voedselbank Stad Groningen, die succesvol is verhuisd naar een nieuw, ruimer pand. Dankzij HORNBACHhelpt en andere lokale partners heeft de organisatie nu een plek waar zij weer jaren vooruit kan. Voorzitter Ulfert Molenhuis over de verbouwing en de verhuizing: “Ik ben trots op mijn team en blij met de hulp van lokale partners.”

Helaas zijn steeds meer gezinnen aangewezen op de voedselbank. Daardoor is het druk bij Voedselbank Stad Groningen. “Inmiddels zijn 730 huishoudens cliënt bij ons”, aldus Molenhuis. “Dan heb je het over zo’n 2.300 ouders en kinderen. En dat aantal blijft groeien. De voedselbank verhuisde daarom naar een groter pand, dat mede dankzij HORNBACHhelpt efficiënt is ingericht. Molenhuis: “De vrijwilligers van HORNBACH hebben ons geholpen met materialen en advies. Zo hebben ze vinyl, vloerbedekking, tientallen emmers met verf en een nieuwe keuken geleverd. Daarnaast adviseerden ze ons over het efficiënt inrichten van het pand: daar hebben we dagelijks profijt van.”

Goede buren
Bij de verbouwing van de nieuwe voedselbank aan de Ulgersmaweg kreeg Molenhuis niet alleen hulp van HORNBACHhelpt, maar ook van andere partners uit de buurt. “Gjaltema, De Wilde en Boelens hebben materialen gedoneerd. En werkvoorziening Stadsweg, onze overburen, heeft geholpen met schilderen en opruimen. Het Oranjefonds, een fonds uit Groningen dat onbekend wil blijven, de Landelijke Vereniging van Voedselbanken en het Rikifonds uit Amsterdam hebben ons financieel geweldig bijgestaan.”

Vele handen
Molenhuis is ook trots op de vrijwilligers van de voedselbank: “Mijn team heeft een grootse prestatie geleverd. Ze hebben het ontzettend goed gedaan.” Ook zijn er cliënten van de voedselbank die hun steentje hebben bijgedragen met klussen en verhuizen, vertelt Molenhuis. “Met de beleidsambtenaren van de gemeente hebben we een uitstekende relatie opgebouwd. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen. Wij kunnen hier weer jaren vooruit.”

Over Stichting HORNBACHhelpt
Stichting HORNBACHhelpt is een onafhankelijke stichting die als doel heeft samen te bouwen aan een mooie samenleving. Dat doet de stichting door maatschappelijke projecten die gebaat zijn bij bouw-, renovatie- en/of tuingerelateerde oplossingen, te ondersteunen met inzet van vrijwilligers en materialen. De stichting met ANBI-status is opgericht in 2017. Meer informatie over HORNBACHhelpt is te vinden op de website.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord