Pieter van den Hoogenband reikt duurzaamheidsprijs uit

26 september 2017 Trends

Drie ondernemers zijn in de race voor de titel Het Vitaalste Bedrijf van Groningen. Avebe uit Veendam, Voys en Alfa-college uit Groningen lopen voorop als het gaat om het gezond houden van hun medewerkers.

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt eind deze maand bekend welke ondernemer zich een jaar lang het Vitaalste Bedrijf van Groningen mag noemen.

De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om vitaliteit (gezondheid van de medewerkers), mobiliteit (stappen maken binnen de onderneming) en excelleren (het beste uit medewerkers halen).

Medewerkerstevredenheid
Mensen werken graag bij Avebe. Het bedrijf staat bekend als een sociaal bedrijf met een prettige werksfeer. Avebe produceert en innoveert oplossingen op basis van aardappelzetmeel en -eiwit voor voeding, papier, bouw, textiel, kleefstoffen en diervoeding.

Een speciaal Vitaliteitsprogramma dat wordt vormgegeven door en voor medewerkers draagt bij aan de vitaliteit en ontwikkeling van de medewerkers. Het motto hierbij is: fitte en gezonde medewerkers presteren beter.

Mensen zijn onder begeleiding gestopt met roken, afgevallen, bewust bezig met een gezonde leefstijl. Diverse medewerkers zijn nu actief als Vitaliteitscoach binnen Avebe.

Dit jaar zijn de eerste positieve resultaten te zien: een gestegen medewerkerstevredenheid én een afname van het ziekteverzuim.

Gelukkige medewerkers
Voys is een snelgroeiend telecombedrijf dat werkt zonder managers. Het motto van Voys is ‘gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige klanten’. Persoonlijke ontwikkeling en groei worden maximaal gestimuleerd en ondersteund, de leiderschapstraining voor iedereen maakt het bedrijf ‘soepel’.

Bij alle bedrijfsprocessen is er aandacht voor (het effect op) de gezondheid van medewerkers. Dagelijkse is een stand-up waarin lopende zaken worden besproken. Daarnaast zorgt een persoonlijk ambitieplan voor bewustwording, verantwoordelijkheid, gevoel van autonomie en zelfsturing

FitForLife
Onder de naam FitForLife worden medewerkers van het Alfa-college dagelijks geïnformeerd, gemotiveerd en betrokken bij het belang van vitaliteit binnen de organisatie. Belangrijke pijlers hierbij zijn ontspanning, voeding, balans en bewegen. Elk jaar wordt medewerkers de mogelijkheid geboden voor een loopbaan-APK. Dit zorgt voor betrokkenheid en proactieve medewerkers.

Medewerkers kunnen actief meedenken in het beleid en kunnen zelf initiatieven nemen. Er wordt inmiddels intensief getraind voor een aantal sportieve activiteiten. Familie van medewerkers wordt ook uitgenodigd voor diverse initiatieven..

Finale
De winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 23 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017 mag het stokje overnemen van drukkerij Zalsman in Zwolle, dat de titel nu draagt.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord