Open dag bij Kranendonk Vastgoedonderhoud

8 juni 2017 Economie

Kranendonk Vastgoedonderhoud houdt zaterdag 17 juni open huis in het verbouwde bedrijfspand aan de Industriestraat in Noordwolde. Het nieuwe, volledig klimaatneutraal verbouwde pand is een mooi referentieproject van Kranendonk Vastgoedonderhoud.

De medewerkers van Kranendonk Vastgoedgoedonderhoud werken voortaan vanuit een modern en klimaatneutraal bedrijfspand. Het familiebedrijf is daar trots op en dat laten ze graag zien op de open dag van zaterdag 17 juni. De deuren staan open van 10:00 tot 16:00 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen bezoekers alles bekijken. Ook voor kinderen is er wat leuks te doen.

Vroeger was er in het pand een rotanfabriek gevestigd. Directeur Michiel Kranendonk, de zesde generatie in het familiebedrijf, zit al een aantal jaren in het voormalige fabriekspand. Onlangs werd de loods van de buren aangekocht om als werkplaats te dienen. “De locatie was prima, maar ik wilde uitbreiden en moderniseren en graag helemaal duurzaam gehuisvest zijn”, vertelt Michiel. Dus ging het pand op de schop. “Zowel voor de koeling als de verwarming wordt nu gebruik gemaakt van aardwarmte. Door de zeer goede isolatiewaarde is de werkruimte heel comfortabel.”

Het bedrijf voert naast schilderwerk en glaswerk ook bouwkundige werkzaamheden uit. Bij de forse verbouwing en uitbreiding van het eigen pand is alles zelf gedaan. Michiel: “Het is gelukt om ons pand volledig klimaatneutraal te maken. Ik vind het belangrijk om duurzaam en verantwoord te ondernemen. Daarom is ook ons wagenpark deels CO2-neutraal en recyclen we zoveel mogelijk.”

Het interieur van het nieuwe kantoor oogt modern en stijlvol. Er staan een aantal zelfgemaakte kasten, maar ook ontwerpen van het design-label ‘Vrienden’. Een nieuw Nederlands meubelmerk met de focus op duurzame en tijdloze ontwerpen. Michiel: “Ik koos voor eikenhouten tafels als bureaus omdat ik het belangrijk vind dat mijn medewerkers in een informele en comfortabele omgeving werken. Alle ontwerpen zijn met liefde en zorg ontwikkeld.” Vanuit het nieuwe bedrijfspand vaart het familiebedrijf een toekomstbestendige koers. Michiel: “Ik ben trots op ons nieuwe pand. Iedereen is welkom om 17 juni te komen kijken!”