Ontrafel de geheimen van Mata Hari in De Harmonie

2 oktober 2017 Cultuur

Op zondag 15 oktober is het precies 100 jaar geleden dat Margaretha Zelle of wel Mata Hari werd geëxecuteerd. In Stadsschouwburg De Harmonie wordt de waarheid achter de mythe ontrafeld. De dossiers worden heropend in de prachtige nieuwe voorstellingen van Tet Rozendal en Herman van Veen.

Margaretha Zelle leed een dubbelleven. Ze was naaktdanseres, spion en nog veel meer. Maar wie is zij nou echt? In de Grandioze muziekvoorstelling ‘’Schuldig of naïef’’ komt het ware karakter van Margaretha Zelle naar boven. Dit fascinerende stuk is geschreven in 2004 door Herman van Veen en was internationaal een groot succes. Zo was de voorstelling meerdere malen uitverkocht in het Théâtre du Renard in Parijs. Speciaal voor het bijzondere jubileum, is de voorstelling nu helemaal vernieuwd. De rol van Mata Hari wordt gespeeld door de internationaal befaamde danseres Marion Bosetti. De voorstelling is om 15:30 uur in De Harmonie te zien.

Maar dat is nog niet alles, de intrigerende Tet Rozendal kruipt op 15 oktober ook in de huid van Mata Hari, en zet een fantastische show neer. Ze gooit al haar charmes in de strijd om te de vrouw achter het mysterie te laten zien. Wie was Margaretha als mens, als moeder als vrouw? Wat waren haar laatste woorden? Wat bezielde Grietje Zelle uit Leeuwarden?

Ontdek de waarheid achter het mysterie in de muzikale voorstelling ‘’Mata Hari (Reprise)’’. De voorstelling is om 13:30 uur te zien.

15 oktober is de dag waarop Mata Hari weer even tot leven komt in deze fantastische voorstellingen! Het karakter en de mysteries rond Mata Hari worden opgelost. De dossiers zullen voor altijd gekoesterd worden. Wat waren haar laatste woorden? Wat bezielde Grietje Zelle uit Leeuwarden?

Kaarten voor de voorstellingen zijn te verkrijgen op de website.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord