Ondernemersregeling maakt coach voor elke ondernemer bereikbaar

4 augustus 2017 Economie

Ondernemers kunnen via de Groninger Ondernemersregeling de helft van de kosten van een coachingstraject van Ondernemer Coacht Ondernemer vergoed krijgen. Ondernemer Coacht Ondernemer biedt startende en ervaren ondernemers de mogelijkheid om met een coach op gelijkwaardige basis ervaringen en actuele onderwerpen te delen om zo het beste uit jezelf en je onderneming te halen.

Rol van de coach
De rol van de coach is om ondernemers in de start- en groeifase van het ondernemerschap door middel van begeleiding, ondersteuning, verantwoording en aanmoediging te coachen.  “Coaching gaat in onze visie om het ‘voorhouden van een spiegel’”, zegt Sandra Pot, projectmanager Ondernemer Coach Ondernemer. “De coaches lossen het probleem van de ondernemer niet op, maar hebben een begeleidende rol. Als ondernemer ga je zelf aan de slag, waarbij de coach een spiegel voorhoudt en vragen stelt waarmee de ondernemer zijn of haar inzichten vergroot vanuit nieuwe, soms onvermoede invalshoeken.”

Groninger Ondernemersregeling
De Groninger Ondernemersregeling is voor ondernemers een mooie kans om te zien wat een coach voor ze kan betekenen, zegt Pot. “Zeker voor ondernemers die wel met de gedachte hebben gespeeld om een coach te benaderen, maar die stap om verschillende redenen nog niet hebben genomen. Deze regeling van de provincie Groningen kan nét dat extra steuntje in de rug zijn.”

De provincie Groningen heeft de Groninger Ondernemingsregeling in het leven geroepen om de economie en de arbeidsmarkt in de regio te stimuleren en te versterken. Ondernemers kunnen deelnemen aan door de provincie erkende programma’s voor hulp bij het opstarten van een bedrijf, voor het verbeteren van ondernemersvaardigheden of andere trajecten die met ondernemerschap te maken hebben.

Groeien
Ondernemer Coacht Ondernemer past precies in die ambitie, zegt Pot. “Ondernemer Coacht Ondernemer is in het leven geroepen om ondernemers met elkaar in contact te brengen om vrijuit en zonder consequenties sparren en alle onderwerpen van het ondernemerschap bespreken om zo als ondernemer te kunnen groeien en verder te kijken dan de waan van de dag.”

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord