Kunst op Nienoord terug van weggeweest

2 augustus 2017 Cultuur

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober staan het Koetshuis, Expositiehal en tuin van Borg en Museum Nienoord in Leek vol met kunst. Tijdens  Kunst op Nienoordzijn in totaal meer dan 150 kunstwerken te zien en rechtstreeks van de kunstenaars te koop. De beurs keert na 4 jaar in een grotere en gevarieerdere opzet weer terug. Nieuw zijn de poëziemiddag en lezingmiddag.

Kunst op Nienoord is een kunstbeurs waar kunstenaars hun werk exposeren en te koop aanbieden. Er zijn uiteenlopende disciplines te zien, natuurlijk schilderijen en beelden, maar ook foto’s, keramiek, glaskunst, sieraden, gravures en een enkel ruimtelijk werk. Op Kunst op Nienoord kunt u genieten van circa 150 van de mooiste werken van de exposerende kunstenaars.

Kunst op Nienoord is een binnenbeurs met ook een buitenaanbod van beelden in de prachtige Engelse landschapstuin. Het koetshuis wordt ingericht als atelier met demonstraties hout- en steenbewerking. Zaterdagmiddag is er een lezing over moderne keramiek vanaf 1960 door Judith Reewijk, keramiekkunstenares. In de Balzaal van de Borg is er op zondag een poëziemiddag met voordracht van bekende dichters en toepasselijke muziek. De middag wordt gepresenteerd door: Jos van Hest

Openingstijden en entree
De tentoonstelling is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt Є 6,00 p.p. (kinderen t/m 7 jaar zijn gratis, kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen Є 3,00; vrienden van het museum en museumkaarthouders zijn gratis). Behalve toegang tot de beurs hebben bezoekers ook toegang tot de expositieruimtes van Museum Nienoord, Borg en Nationaal Rijtuigmuseum. Voor een bezoek aan de poëziemiddag en de lezing betaalt u een toeslag van Є 2,50 p.p. Opgave via info@museumnienoord.nl

Bereikbaarheid
Museum Nienoord ligt centraal in Noord-Nederland op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Gelegen aan de A7 10 minuten rijden vanaf de stad Groningen. Eenmaal aangekomen kunt u gratis parkeren op onze ruime parkeerplaats.