Kleintje Lowlands op de Markt in Dokkum

4 augustus 2017 Toerisme

Op vrijdag 8 september presenteert de Admiraliteitsdagen: ‘Alle hens aan dek’. Vanaf 16.45 uur wordt de Markt ondergedompeld in een alternatieve festivalsfeer die een boeiend contrast oplevert met de programmering op het hoofdpodium op de Zijl.

Temidden van een aantal uitstekende foodtrucks, sfeerverlichting en unieke rekwisieten treden een zevental bands op die hun sporen in de alternatieve muziekscene hard aan het verdienen zijn. Canshaker Pi, Rats on Rafts, Iguana Death Cult, Kinoo, Exitlight Empire, OOO en the Homesick maken hun opwachting in de opvallende blauwe circustent op de Markt.

Het Dokkumer the Homesick was de eerste band. Bassist Jaap van der Velde werd wel warm van het idee van een festival in Dokkum, waarna hij ging rondbellen onder muziekvrienden. Dit resulteerde in een line-up die niet zou misstaan op Lowlands of Noorderslag. Uiteraard is de opzet in Dokkum wat kleiner, maar daartegenover staat dat het festival gratis toegankelijk is.

Het is overigens helemaal niet gek dat Alle hens aan dek juist tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum ontspruit. Met bands als Yuko Yuko, Exitlight Empire en the Homesick is Dokkum een vooraanstaande kweekvijver voor het betere alternatieve geluid.