Kennisplatform voor het noorden

Herman Schepers uit Sleen wint BakkersVakWedstrijden 2017

Geplaatst op 9 november 2017
BakkersVakWedstrijd

Herman Schepers de Echte Bakker uit Sleen is de winnaar van de BakkersVakWedstrijden in Drachten. Tweede werd Giel Vermeulen van Bakkerij Verba uit Brakel en de derde plaats ging naar Team Vreugdenhil uit Maasdijk. Landwaart Culinair uit Maartensdijk is de winnaar van de Banket Top 5.

Het aantal inzendingen was met 162 deelnemers meer dan vorig jaar, er werden ongeveer 1.200 producten gekeurd. Ruim 30% van de deelnemers kwam niet uit de noordelijke provinciën, daardoor worden de BakkersVakWedstrijden steeds meer een landelijke wedstrijd.  De jury heeft er nog een hele kluif aan gehad om in alle categorieën een winnaar te kiezen.  20 tot 25 procent van de deelnemers is in de prijzen gevallen.

Uiteindelijk was het Echte Bakker Herman Schepers uit Sleen die in het drukbezochte Fries Congrescentrum winnaar werd van de Kampioensbokaal voor de beste brood-, koek- en banketbakker BakkersVakWedstrijden 2017. De Banketbakkers Top 5 werd gewonnen door Eelco Landwaart van Lantwaart Culinair uit Maartensdijk . De innovatietrofee ging naar Tim Boers, werkzaam bij Vreugdenhil in Maasdijk.  Een bijzondere prestatie omdat het de derde keer is dat Tim de trofee wint, dat betekent dat hij de trofee mag houden.

Voor de sierstukken was het thema dit jaar Science Fiction. Er waren 6 aanmeldingen voor deze rubriek. Een sierstuk mag gemaakt zijn van chocolade, brooddeeg of suikerwerk, zolang het maar uit 90 procent eetbare producten bestaat. Oneetbare onderdelen mogen alleen ter ondersteuning worden gebruikt. Het niveau was dit jaar bijzonder hoog. De trofee in deze rubriek ging naar Johnny de Vries van Echte Bakker De Korenaar

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord