Engbert Breuker en Henk Pieter Bouma organiseren Het Grootste Kennisfestival van Noord -Nederland

16 augustus 2017 Trends

Op 27 september Engbert Breuker en Henk Pieter Bouma van Pentascope Het Grootste Kennisfestival van Noord- Nederland. Op het terrein van Kadepop, op het voormalige Suikerunie terrein. Naar voorbeeld van eenzelfde soort festival in Deventer dat binnen een mum van tijd uitverkocht was. En ook in Noord-Nederland is de belangstelling groot aldus een trotse Breuker. ‘Maar er zijn nog kaarten hoor’ zegt hij lachend.

Innovatie
Het draait de hele dag op het festival om innovatie. ‘Een beetje een rotwoord misschien. Want wat betekent dat nou? Maar het gaat om klaar zijn voor de toekomst. Met je organisatie. Of je nu een overheidsinstelling of een commercieel bedrijf, een ziekenhuis of een school bent. Hoe ga je om met de enorme veranderingen die steeds maar op ons af komen? Dat leer je bij ons.’

Inhoud van een congres, sfeer van een muziekfestival
Een groot evenement met maar liefst 50 sprekers, meer dan 10 artiesten op 5 verschillende podia. Dat is wat de organisatoren voor ogen hebben. Een dag met de inhoud van een groot congres, maar de sfeer van een muziekfestival. Met een heus blokkenschema. Zodat iedere bezoeker z’n eigen programma kan samenstellen. Een bekende spreker op het grote podium of een creatieve kleine sessie in een theaterwagen. ‘In een leuke omgeving leer je nou eenmaal veel makkelijker’.

Tientallen sprekers en sessies
Samen op zoek naar nieuwe en werkende vormen van innoveren, organiseren, besturen, samenwerken en ondernemen. Daar draait het om. Het programma is al voor een groot deel bekend. Samen met allerlei partners is er hard gewerkt aan een mooie line up. En er worden nog steeds nieuwe namen toegevoegd. In ieder geval zullen Jan Rotmans, Gerard Kemkers, Jacqueline Jansen, Theo Hendriks, Maarten Ducrot, Erik Jan Koedijk, Bram van Houten, Kees Verhaar, Karin Manuel, Kees Klomp, Gerard Doll, Anne-Roos Bakker, Kaj van der Plas en Leonie Bosveld het podium beklimmen. En er zijn ook al aardig wat leuke bandjes geboekt zoals the Maureens, Simon Keats, Wandering Fire en Maurice van Hoek. Maar er is ook ruimte voor interactie, cases, kunst, theater en voor het bekijken van daadwerkelijke innovaties. De website is altijd up to date: www.hetgrootstekennisfestivalvannoordnederland.nl.

Vernieuwende opzet met muziek en theater
De festivalsfeer ontstaat natuurlijk door de opzet op de locatie van Kadepop. Met de vaste locaties, de tenten, tentjes, foodtrucks, dialoogwagens en de echte festivalaankleding. Maar ook door verrassende optredens. Door theatermakers. En muzikanten.

Niet alleen luisteren
Kennisdelen over innovatie op een innovatieve manier. Daar staat Het Grootste Kennisfestival van Noord- Nederland voor. Inspiratie komt via topsprekers op de hoofdpodia. Maar ook discussie, interactie en zelf meedoen. Het terrein wordt er speciaal op ingericht.

Kaarten via de website
Kaarten kosten € 195,-. Ze zijn te koop via http://www.hetgrootstekennisfestivalvannoordnederland.nl/tickets/.  Voor groepen geldt een korting. Op de site staat alle informatie. Ook is het dit jaar mogelijk er een tweedaagse van te maken