Afsluiting theaterseizoen voor jeugd in De Harmonie

14 juni 2017 Cultuur

Op donderdag 15 en vrijdag 16 juni spelen eerstejaars studenten van de NHL opleiding Docent Theater op een aantal onverwachte plekken in Stadsschouwburg De Harmonie voor basisschoolkinderen uit groep 5 en 6. Traditiegetrouw ronden de studenten met deze theatrale rondleidingen hun propedeusejaar af en voor De Harmonie zijn het de laatste jeugdvoorstellingen van het seizoen.

Het thema van dit jaar is ‘Helden en draken’. Het belooft opnieuw een complete theaterbelevenis te worden te worden waarin de Griekse held Theseus de leerlingen meeneemt in de Griekse oudheid langs allerlei mythische figuren. De spannende scenes spelen zich af op onverwachte en voor publiek niet toegankelijke plekken, zoals in de kleedkamers, op het toneel en het loading dock.

De theatrale rondleiding wordt georganiseerd voor ruim 340 kinderen van zes basisscholen uit Leeuwarden en omgeving in het kader van Kunstmenu Leeuwarden. Op een ongedwongen theatrale manier maken de kinderen in de leeftijd vanaf 8 jaar kennis met de schouwburg en theater in al haar facetten. De begeleiding van het project is in handen van theaterdocent Leonie van Gent en regisseur Zen Roorda.

Aansluitend vindt op zaterdag 17 juni het oergezellige festival ‘Oerlol’ plaats. Speciaal voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar en hun ouders en familie. De foyer van De Harmonie wordt tijdens ‘Oerlol’ omgetoverd tot een knotsgek festivalterrein met diverse voorstellingen, workshops en activiteiten verspreid door de hele schouwburg, waaronder ook de theatrale rondleiding.